CFP: Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis

De vierde editie van de Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis zal plaatsvinden op 22 september 2021 in de Université Saint-Louis – Bruxelles. Het doel van deze dag is om alle geïnteresseerden in de
geschiedenis van de migratie in België de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, of ze nu behoren tot de academische wereld, de culturele sector, de onderwijsadministratie of de media.

Voorstellen voor bijdragen aan de academische zitting en de postersessie moeten ten laatste op dinsdag 15 juni 2021 naar crhidi@usaintlouis.be worden gestuurd met de vermelding “Day of Belgian Migration History – Academic session” or “Day of Belgian Migration History – Poster Session”. Zij dienen de vorm aan te nemen van een samenvatting van maximal 250 woorden, vergezeld van een biografische nota van maximal 100 woorden, in het Nederlands, Frans of Engels.
Bijzondere aandacht gaat uit naar voorstellen die de geschiedenis van de migratie combineren met een aspect van de rechtgeschiedenis of van de institutionele geschiedenis. Het wetenschappelijk comité zal dan zo spoedig mogelijk een selectie maken.

De beste bijdragen van de dag kunnen worden opgenomen in een special nummer van C@hiers du CRHiDI dat in het voorjaar van 2023 zal verschijnen.

Meer informatie vindt u hier.