×

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).

Vereniging

Nelleke Teughels en Ludo Bettens

Beste lezer,

Ook in deze vreemde tijden biedt Contemporanea u opnieuw een greep uit het lopend onderzoek in het domein van de Nieuwste Geschiedenis. Gert Huskens onderzoekt de bemiddelende rol van Belgische diplomaten in Egypte tijdens de lange negentiende eeuw. Hij toont aan hoe dit bijdraagt aan onze kennis van internationale en interculturele relaties in het land in die periode en over de geschiedenis van het Belgische expansionisme. Ararat Apaligan plaatst de recente aandacht voor Turkse Armeniërs en hun migratietrajecten in een langere onderzoekstraditie.

In onze rubriek Archieven bespreken Marie-Laurence Dubois en Florian Delabie de mogelijkheden geschapen door de Digital Act van 21 juli 2016, die een wettelijk kader biedt voor digitale archivering.

Dankzij de boekrecensies, het laatste nieuws uit de archieven en de inhoudstafels van tijdschriften bent u straks weer helemaal up to date over het reilen en zeilen in ons vakgebied.

Tot slot nog een woord over de Dag van de Nieuwste Geschiedenis. We waren verheugd van zovelen onder jullie een sessievoorstel te ontvangen, zodat we een sterk programma konden samenstellen. Helaas zien wij ons onder de huidige omstandigheden verplicht om de Dag uit te stellen tot een nog te bepalen datum. We houden jullie op de hoogte!

Hou jullie goed en veel leesplezier!

- Nelleke Teughels en Ludo Bettens