×

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).

Vereniging

Beste lezer, 

Het jaar loopt op zijn laatste benen. We leggen voor u alvast een nieuw nummer van Contemporanea onder de kerstboom.  

In dit nummer kijkt Silke Geven terug op 100 jaar toeristische marketing in tijden van economische crisis.  

We hadden een gesprek met Koen Aerts over zijn FED-tWIN-onderzoeksproject People@War en de enquête ‘Tweede Wereldoorlog: herinnering, oordeel en kennis’. Zijn ambitie is om een sociale geschiedenis van de ervaring van en de herinnering aan de oorlog te schrijven. Bij deze een warme oproep aan zij die de enquête nog niet invulden om dit alsnog te doen: vijftien minuten van uw tijd kunnen een nieuw licht werpen op 80 jaar geschiedenis.  

Vervolgens legt Jeroen Fernandez-Alonso ons enkele prangende vragen omtrent de methodologie van het waarderen van hashtags voor. Daarnaast bespreken we enkele recent ontsloten archieven die betrekking hebben op figuren als Claude Renard, René Klutz of Robert Denoël. Ook Liberas, het Rijksarchief en KADOC stellen enkele nieuwe aanwinsten en projecten aan u voor.  

In onze rubriek ‘Geschiedenis Online’ stellen KADOC en Museum Dr. Guislain zorgerfgoed.be voor, een digitaal platform voor de ontsluiting en valorisatie van erfgoed van zorg en welzijn.  

Afsluiten doen we ook deze keer met enkele recensies van recent verschenen boeken.  

We wensen u gezellige eindejaarsfeesten, een vreugdevol 2023 en veel leesplezier toe. 

- Camille Banse & Johannes Van De Walle

Webreferenties

  1. de enquête ‘Tweede Wereldoorlog: herinnering, oordeel en kennis’: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8btEoNzJbfOcCHa9pUE2OggLV0AUrHeIWGWf96Rkh3fz3hg/viewform
  2. zorgerfgoed.be: www.zorgerfgoed.be