×

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).

Vereniging

Beste lezer,

Nu de eerste bomen stilaan reeds in blad komen te staan, valt ook uw favoriete vakblad weer op de mat. De eerste Contemporanea van dit jaar is een goed gevuld nummer. Ophelia Van Wijmeersch bespreekt in haar reviewartikel de constructie van de female gaze in westerse historische films. Redactielid Elias Degruyter sprak met Vincent Scheltiens over de canon en Het Verhaal van Vlaanderen. In de rubriek ‘Geschiedenis Online’ stelt Tinne Claes haar podcast Zaad zonder naam voor. En ook nu weer stellen de Belgische archieven hun recente aanwinsten aan u voor. Afsluiten doen we zoals gewoonlijk met enkele kritische besprekingen van recent verschenen werken over de nieuwste geschiedenis van België.

We maken van de gelegenheid gebruik om u te vragen om uw lidmaatschap van onze vereniging te vernieuwen: dit kan door 16 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE43 0682 0439 5801 met vermelding van ‘familienaam en naam + lidgeld JAAR’. Met uw steun kunnen wij Contemporanea verderzetten en de Dag van de Nieuwste Geschiedenis 2024 organiseren. Alvast bedankt!

Veel leesplezier gewenst,

- Camille Banse & Johannes Van De Walle

Webreferenties

  1. de constructie van de female gaze in westerse historische films: https://www.contemporanea.be/nl/article/20231review
  2. de canon en Het Verhaal van Vlaanderen: https://www.contemporanea.be/nl/article/20231aan-het-woordvincent-scheltiens
  3. podcast Zaad zonder naam: https://www.contemporanea.be/nl/article/20231geschiedenis-online
  4. uw lidmaatschap van onze vereniging te vernieuwen: https://www.contemporanea.be/nl/content/lid-worden