Per 1 september 2019 zoekt BMGN-LCHR een Redacteur m/v (24 uur per week)

Per 1 september 2019 zoekt BMGN-LCHR een Redacteur m/v (24 uur per week)

Functie-informatie:
De redacteur heeft vier hoofdtaken. 1) Online en open access publiceren; 2)Productie van recensies; 3) Tekstredactie; 4) Ondersteunen redactie en managing editor.
1) Online en open access publiceren kent geen geheimen voor je, je volgt de ontwikkelingen hiervan op de voet en weet die te vertalen naar de BMGN-LCHR. Hierin adviseer je de managing editor, de redactie en de uitgever. Je vindt het boeiend om je te verdiepen in de technische mogelijkheden van het open access publiceren, het zoeken naar én uitvoeren van technische verbeteringen op de website. Je kunt werken met journal management systemen zoals OJS3 of vergelijkbare systemen.
2) Je bent, onder eindverantwoordelijkheid van de managing editor, verantwoordelijk voor de gehele recensiestroom, dus van het verwerven van de te recenseren boeken tot en met het online publiceren en het genereren van aandacht voor de recensies via social media.
3) Je redigeert en controleert kopij en bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het geschreven Nederlands en Engels.
4) Je ondersteunt de redactie en de managing editor van het tijdschrift. Je bent medeverantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met auteurs, recensenten, drukker en vormgever. Bij de redactievergaderingen leg je beslissingen met betrekking tot kopij en beleid vast én samen met de managing editor stuur je de redactie-assistent (een werkervaringsplek voor een jonge historicus) aan.

Voor meer informatie in verband met de functie-eisen, aanstelling en verloning vind je hier.