Dag van de Jonge Historici

DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019 BIJ HET CEGESOMA

Neem deel aan editie 2018-2019 van onze dag voor talentrijke jonge historici!

Op donderdag 28 november 2019 organiseert het CegeSoma/Rijksarchief een ontmoetingsdag met pas afgestudeerde, talentrijke historici.

Net zoals voor de vorige edities hebben we, samen met de promotoren, masterscripties geschiedenis geselecteerd over onderwerpen die verband houden met de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. We nodigen de auteurs uit om hun onderzoek te komen voorstellen aan een ruim publiek.

De “oogst” van deze editie is bijzonder rijk en de behandelde onderwerpen zijn zeer verscheiden. In de voormiddag komt de Eerste Wereldoorlog aan bod en de namiddag staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Het zal onder meer gaan over het dagdagelijks (over)leven en verschillende vormen van engagement maar ook over de gevolgen van beide wereldoorlogen op lange termijn.

De dag is niet alleen bestemd voor de betrokken studenten maar ook voor hun promotoren, masterstudenten, historici en al wie belangstelling heeft voor de geschiedenis van de 20e eeuw, zowel professionals, liefhebbers, nieuwsgierigen als andere enthousiastelingen!
Hier vindt u het volledige programma.

Inschrijven kan via mail aan isabelle.ponteville@arch.be met als onderwerp ‘Inschrijving dag van de jonge historici - CegeSoma - 28.11.2019’