Dag van de Nieuwste Geschiedenis

Publieksgeschiedenis in België: stand van zaken, uitdagingen en perspectieven/ L’histoire publique en Belgique : bilans, enjeux et perspectives

UITGESTELD! Nieuwe datum nog te bepalen.

Eupen

Bahnhofstraße 4, 4700 Eupen

Elke twee jaar organiseert de BVNG een Dag van de Nieuwste Geschiedenis, een congres waarop we al wie met de Nieuwste Geschiedenis in en over België bezig is, willen samenbrengen. De volgende editie zou doorgaan op 21 september 2020 in het Kloster Heidberg in Eupen, in samenwerking met het Zentrum für Ostbelgische Geschichte en het Luxembourg Centre for Contemporary and Digital History (C²DH). Als overkoepelend thema kozen we voor ”Publieksgeschiedenis in België. Meer info vindt u in de Call for Papers.

Helaas zien wij ons onder de huidige omstandigheden en tot onze grote spijt verplicht om de Dag nogmaals uit te stellen tot een nog te bepalen datum in 2021. We hopen jullie uiteraard dan allemaal in goede gezondheid terug te zien voor vruchtbare discussies!

De vorige editie van de Dag vond plaats in 2018 aan de KU Leuven. De bijeenkomst, waarvan u hier een verslag vindt, stond in het teken van ‘Geschiedenis en media’.