Online-lezing door prof. Wim Coudenys over de Russische slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in België - 27 januari, 16u

Het Centrum voor Russische Studies nodigt u van harte uit voor een online-lezing van collega prof. Wim Coudenys over de Russische slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in België op woensdag 27 januari om 16u:

In opdracht van het In Flandres Fields Museum in Ieper werken prof. Wim Coudenys (KU Leuven) en Patrick Rapoye aan een boek over de Russen uit de bekende Namenlijst waarop zo’n 750 Russische namen staan. De meesten van hen waren krijgsgevangenen. Ze werden tewerkgesteld bij de aanleg van spoorwegen, in de houtkap, in mijnen en groeves, en bij militaire infrastructuurwerken in de frontzone. Hun lot was beklagenswaardig, en medelijden van de plaatselijke bevolking werd streng bestraft. Een groot deel van hen stierven bij ontsnappingspogingen, niet zelden aan de Dodendraad, de elektrische versperring op de grens met Nederland. Andere Russische slachtoffers dienden als oorlogsvrijwilliger in het Belgische leger of bij andere Geallieerde strijdkrachten.

Praktisch:
Deze lezing vindt plaats op 27 januari tussen 16u en 17:30 u. Geïnteresseerden kunnen de lezing bijwonen door zich gratis te registreren via deze link:https://www.arts.kuleuven.be/crs/formulieren/namenlijstrussen.