Vacature Projectmedewerker 'Vaticaanse Archieven Pius XII'

KADOC zoekt een voltijdse medewerker (m/v/x) voor één jaar voor het project ‘Schatten in de schaduw van Sint-Pieter. België in de Vaticaanse archieven pontificaat Pius XII 1939-1958’.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met CegeSoma/AlgemeenRijksarchief, vzw Histories en FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. Het project voorziet twee fasen van telkens één jaar waarvan de eerste fase werd goedgekeurd.

Als projectmedewerker woon en werk je gedurende een klein jaar in Rome. In de schaduw van de Sint-Pietersbasiliek schuilen immers schatten die uniek zijn voor de geschiedenis van ons land. Recentelijk kwamen Vaticaanse archieven vrij uit het pontificaat van Pius XII(1939-1958). Het project zal daarin de documenten over ons verleden, de zogenaamde ‘Belgica’, beschrijven en online aanbieden.

Als projectmedewerker ben je in de eerste fase verantwoordelijk voor volgende taken:
• Identificeren en beschrijven in het geautomatiseerde archiefbeschrijvingssysteem scopeArchiv van de Belgica aanwezig in de Vaticaanse archieven voor het pontificaat van Pius XII (1939-1958). Dit resulteert in ‘gestenlijsten’.
• Selecteren en aanvragen van digitale kopieën van de beschreven documenten.
• Rapportering en communicatie betreffende het project met het afdelingshoofd Behoud en Beheer van KADOC en met de Begeleidingscommissie van het project.
• Verzorgen vanuit Rome van een periodieke blog/vlog voor een ruim publiek van geïnteresseerden in de projectvoortgang en -resultaten.

Voor meer informatie, klik hier.