Vacature voltijds navorser (1 jaar) voltijds navorser B-magic (EOS - Universiteit Antwerpen - CSG)

Het Departement Geschiedenis van de Universiteit Antwerpen zoekt per 1 oktober 2020 een voltijds navorser voor de periode van 1 jaar (Master in de Geschiedenis) die werkzaam zal zijn binnen het B-magic project (WP2 – “Magic Lantern in Belgian Public Lectures and Popular Performances”).

Een prachtige kans om divers historisch bronnenmateriaal te verwerken en tevens een functie mét toekomstperspectief middels de tijd die gereserveerd wordt voor het uitwerken van een FWO-aanvraag in het domein van de 19e/20e-eeuwse Stadsgeschiedenis.

B-magic (EOS) onderzoekt de cruciale rol die de toverlantaarn speelde in de Belgische maatschappij sinds de onafhankelijkheid van het land (1830) tot het gebruik ervan omstreeks 1940 terugliep. Met dit doel voor ogen werd een interdisciplinair team van onderzoekers uit theaterwetenschap, cinema en media studies, stadsgeschiedenis, geschiedenis van wetenschap en kennis, communicatiewetenschap, semiotiek en narratologie opgesteld. B-magic zal de eerste omvattende studie produceren van de rol van de toverlantaarn als nationaal massamedium. Binnen het CSG worden de infrastructuur en de socio-technologische/politieke context van de lantaarnvoorstellingen in Antwerpen en Brussel verkend.

De volledige vacature is te raadplegen via deze link.

Solliciteren kan tot 1 augustus 2020. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 24 t/m 28 augustus 2020.