EXPO : Samen op stap met de VTB. 100 jaar cultuurtoerisme (22 juni tot 2 september)

EXPO Samen op stap met de VTB. 100 jaar cultuurtoerisme (22 juni tot 2 september)

In 2022 viert de Vlaamse Toeristenbond (VTB) – nu Cultuursmakers – zijn honderdjarig bestaan. Om dit te vieren presenteert het ADVN samen met Cultuursmakers een expo over de fascinerende geschiedenis van deze vereniging, ingebed in het brede verhaal van cultuurtoerisme in Vlaanderen.

Deze expo presenteert de rijke en diverse geschiedenis van VTB aan de hand van talloze unieke beelden, leuke interactieve opstellingen en prikkelende verhalen. Ga mee op stap doorheen het verleden en ontdek de vele gezichten van deze wonderlijke vereniging.

Curatoren:

Winne Gobyn en Kas Swerts

Tickets:

gratis

Openingsuren:

  • van 22 juni tot 2 september
  • van woensdag tot zondag, 10-18u (maandag en dinsdag gesloten)
  • De foyer van het Zuiderpershuis is sporadisch open.

Adres:

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Zomerprogramma:

Doorheen de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd gelinkt aan de expo. Hieronder alvast het programma van Juli.

Familieparcours

Zo kan je vanaf 1 juli alvast het gratis familieparcours uitproberen zodat ook de allerkleinsten kunnen meereizen door de expo. Als ‘expoleider’ ontwerpen ze aan de hand van allerlei opdrachtjes hun eigen expovlag. Op 10 juli organiseren we een familiedag op de expo, elk gezin dat het familieparcours die dag komt uitproberen krijgt een verrassing mee naar huis!

Curatordagen

Op zaterdag 9 juli en donderdag 21 juli zijn curatoren Winne Gobyn en/of Kas Swerts aanwezig in de expo voor een babbeltje, anekdotes en allerlei weetjes. Zij geven dan een blik achter de schermen van het project. (Let op: Dit zijn geen rondleidingen.)

Voorleesvoormiddag

In het archief zijn er nog vele reisverhalen terug te vinden. Op zondag 31 juli delen wij de leukste verhalen met jullie. Om 11u in het Zuiderpershuis.

Het zomerprogramma van augustus komt in de loop van midden juli online. Blijf op de hoogte via onze facebookpagina. Voor meer informatie rond de activiteiten, mail je naar jolien.hendrickx@advn.be

Meer infos op ADVN.be