Vacature : Rijksarchief/CegeSoma en de Universiteit Gent zijn op zoek naar een voltijds onderzoeker (m/v/x) voor het FEDTWIN-profiel PEOPLE@WAR

Vacature : Rijksarchief/CegeSoma en de Universiteit Gent zijn op zoek naar een voltijds onderzoeker (m/v/x) voor het FEDTWIN-profiel PEOPLE@WAR

Pour le français, voir ici

Het Rijksarchief/CegeSoma en de Universiteit Gent zijn momenteel op zoek naar:
Een voltijds onderzoeker (m/v/x) voor het FEDTWIN-profiel PEOPLE@WAR. Het onderzoeksprofiel People@War gaat over de vraag hoe ‘gewone mensen’ de Tweede Wereldoorlog en zijn nasleep hebben doorstaan.

  • U bent houder van een diploma van doctor in de geschiedenis of van een diploma of certificaat dat als gelijkwaardig wordt erkend, met een proefschrift over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog / de nasleep ervan of in het domein van de oorlogs- en conflictgeschiedenis.
  • U krijgt een halftijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur bij het Rijksarchief/CegeSoma als werkleider in combinatie met een aanstelling aan de Universiteit Gent als tijdelijk docent (40%) voor de duur van 5 jaar (eventueel verlengbaar) en een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur als doctor-wetenschappelijk medewerker (10%).
  • Uw plaatsen van tewerkstelling zijn: Rijksarchief/CegeSoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Anderlecht met mogelijk verplaatsingen naar andere depots van het Rijksarchief (in de eerste plaats ARA2 Depot Cuvelier Hopstraat Brussel) en Universiteit Gent: Vakgroep Geschiedenis.

De datum van indiensttreding is: 1 februari 2024. Om in aanmerking te komen dienen de kandidaten hun dossier uiterlijk op 19 november 2023 per e-mail te hebben overgemaakt aan recruit@arch.be.

Bekijk hier de volledige vacaturetekst