×

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).

Vereniging

Nelleke Teughels en Vincent Genin

Beste lezer,

Intussen is het nieuwe jaar al flink gevorderd. Hoog tijd dus voor een nieuw nummer van Contemporanea. Ons doel blijft ook dit jaar ongewijzigd: u informeren over de lopende projecten in de onderzoeks- en archiefwereld.
In dit nummer stelt doctorandus Nico Deswaef de thematiek van zijn promotieonderzoek naar corporate kantoorinterieurs in naoorlogs België voor aan de hand van een inzichtelijk literatuuroverzicht. Pierre Muller levert een originele bijdrage aan de militaire geschiedschrijving door een transnationale studie van het Belgische en Nederlandse bewapeningssysteem vanuit een politiek, economisch, maar ook antropologisch en cultureel perspectief. In de rubriek Geschiedenis Online bespreekt Hermione L’Amiral de virtuele tentoonstelling ‘De kleuren van de bevrijding’.

We bieden bovendien de Association des Archivistes francophones de Belgique een platform om hun Mémorandum 2019-2024 onder de aandacht te brengen. Daarmee willen zij, met de verkiezingen in het vooruitzicht, de uitdagingen en problemen waarmee zij zich geconfronteerd zien, signaleren en alvast een dialoog opstarten met de toekomstige verkozenen. Daarnaast vindt u een overzicht van nieuwe archiefaanwinsten, enkele recensies van recent verschenen publicaties en de inhoudstafels van de tijdschriften in ons vakgebied terug.

Veel leesplezier!

- Nelleke Teughels en Vincent Genin