×

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 797 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Warning: Illegal string offset 'header' in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).
  • Notice: Array to string conversion in bvng_publicatie_header_view() (regel 807 van /home/spinternet.be/users/contemporanea/public_html/sites/all/modules/custom/akapivo/bvng/bvng.module).

Vereniging

Beste lezer,

We openen dit tweede nummer van het jaar met een reviewartikel van Luke Dodds, die terugblikt op het Europese migratiebeleid van de voorbije decennia. Vervolgens laten we Michèle Corthals (UAntwerpen) aan het woord. Elias Degruyter sprak haar over haar doctoraatsonderzoek, dat het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit een genderperspectief bekijkt. In de rubriek ‘geschiedenis online’ stellen Rogier van Kooten en Iason Jongepier (UAntwerpen) de GIStorical Antwerp web viewer aan u voor, een digitaal geografisch vergrootglas op vier eeuwen Antwerpen en haar bewoners. Voorts bespreken ARCA, Liberas, AML, CAVA, IHOES, het Rijksarchief en Amsab hun nieuwste aanwinsten. Tot slot hebben we ook nog enkele leestips voor u, met recensies van Kristof Loockx, Martin Dutron, Evelien Jonckheere en Imke Hansen.

We wensen u veel leesplezier en een deugddoende vakantie toe!

- Camille Banse & Johannes Van De Walle