Johanna Naberprijs 2020

Heb jij de beste scriptie op het gebied van vrouwen- of genderstudies geschreven? Stuur deze dan nu in en win €500 en een publicatie in het tijdschrift Historica!
Prijs voor beste scriptie

De Johanna Naberprijs wordt uitgeloofd door de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG) en Atria. Bij de beoordeling van de scripties staan onder andere originaliteit en vernieuwing centraal: wat voegt de scriptie toe aan de bestaande literatuur?

Hoe kun je meedoen?

Je hoeft geen historica/us te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit een afstudeerscriptie heeft geschreven op het gebied van vrouwen- of gendergeschiedenis (op masterniveau), komt in aanmerking voor deze prijs. De scriptie moet zijn afgerond tussen 1 december 2018 en 1 december 2019. De uiterlijke inzenddatum is 13 januari 2020.

Informatie en aanmelden

Meer informatie vind je op www.atria.nl en www.gendergeschiedenis.nl.
Het deelnameformulier en het reglement kan je vinden op de websites van de VVG en Atria of opvragen bij:
Atria/Johanna W.A. Naberprijs 2020, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam.

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is 13 januari 2020.

Johanna W.A. Naber (1859-1941)

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber, schrijfster van talrijke historische studies en in 1935 één van de oprichtsters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV), waaruit Atria is voortgekomen.